Remontti alkaa olemaan loppusuoralla....onneksi.En olisi jaksanut enään yhtään enempää.Ei saisi valittaa,sillä onhan se ihanaa kun on pinnat uusia.Helppo pitää siistinä ja silmä lepää.Mutta,remontista tulikin yllättäen paljon hankalampaa ja työläämpää.

Viikko sitten perjantaina piti aloitella puolikahdeksalta aamulla.Illalla oltiin vielä sovittu meitin "remppapäällikön" kanssa,et puolikahdeksalta aamulla alotetaan.Minä hoitaisin löapset ja muonituspuolen jne.Mutta toisin kävi...päällikkö paukahti juopottelemaan ja me oltiinkin sitten remontissa,ihan itsekseen.Ikinä ei oltu itseksemme levytetty seiniä saati suoristeltu lattiaa....meinas mennä peukalo suuhun ja tulla äitiä ikävä moneen kertaan.

Mutta,tulos ei ole hassumpi,näin meidän kesken.Muutama paikkaus täytyy tehdä vielä....muutama sähkölistakotelo ujutella seinän viereen ja sit vaan asustellaan.Ihan hieno tästä tuli.Nopeemmin vaan oltas valmista saatu,kun olis ollu ammattimies paikalla.

Tässä muutama kuva

1423586.jpg

meillä oli tollanen hieno kälynen muovimatto lattiassa.Se oli kaikenlisäksi aukassu saumansa tuosta keskeltä.Aina sai olla isot matot lattiassa,jottei se olisi niin pahasti pistänyt silmään

1423588.jpg

Tuossa olinkin jo ehtinyt riipasta maton pois ja suurimman osan listoista.Pienimmät heilu mukana koko rempan ajan.Ressukat kulki sisällä kiltisti saappaat jalassa ja kun me hioskeltiin seiniä, lapsukaiset oli isosiskojen hellässä huomassa.Isosiskot lahjottiin rahalla´,kun ei ollut muutakaan vaihtoehtoa.

1423589.jpg

Siinä olis kuvaa valmissta,ihan yhden ehdin napsaista.Seinät on sellasen hailukan lilan väriset...ihanan rauhottava väri ja lattialle laitettiin pyökinvärinen laminaatti.

Nyt tää uusi olkkari tuntuu suorastaan huutavan viherkasveja.Mä olen saanut kaikki tapettua,melkein.Tuo palmu on seonnut.Se viihtyy meillä ja alkopa se kasvattelemaan vauvaakin juurestaan,joten tuntuu tykkäävän mun hoidosta.

Ei vaan,mulla oli ennen koti täynnä viherkasveja,jotka mä jaksoin hoitaa...mutta näiden kahden nuorimman,työn ja kaikenmuun keskellä on kasvit jääny aikalailla kakkoseksi.Nyt tää olkkari vaan on sitä mieltä,et kasveja pitää olla,ei paljoa mutta muutamia,sopivasti,ei liikaa.Eilen sitten kävin läheisessä kukkakaupassa ja ostin aasinkorvaa palmunjuurelle...ja sit tollasen ihme käkkärän telkkarin päälle.En muista mikä.Kyllä se kauppias sen nimenkin sano.Mutta hauskan näkönen se on,vaikken nimeä muista.

Käsityö rintamalla on ollu melko hiljasta.Ellei sitten lasketa uusia verhoja joita olen ommellut.

Makkariin,ja molempiin lastenhuoneisiin on saatu uudet verhot.

Lisäksi sain pisteltyä loppuun lumikkityynyn

1423585.jpg

Mulla olis yläkerrassa tohon just sopivaa pohjakangasta,mutta saapa nähdä missä vaiheessa saan sen sitten ommeltua.

Ja olenpa mä aloitellut taas jälleen kerran neulottua pitsiliinaa...eikö näytäkin ihan siltä

1423590.jpg

On se oikeesti sellanen,ei vaan pelkkä mytty.

Novitan viimeseesä numerossa sen näin,nimeltään Orion...remontoinnin lisäksi neuloin tuota iltaisin,kun oli pimeetä eikä muutakaan oikein voinut iltaisin tehdä käsillään..tai oikeestaan öisin kun muut jo nukku.Katsotaan valmistuuko vai eikö?